ΑρχικήΕιδήσειςΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΣΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΣΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΙΕΛ Ε. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ

- Advertisement -spot_img

Το Σάββατο 12/5/2018 πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ η ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) με αντικείμενο το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει.

Στην ημερίδα, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων και του ακαδημαϊκού κόσμου, χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του ΣΙΕΛ Ευστράτιος Γεωργουδής. Τόνισε πως ο θεσμός του σχολικού συμβούλου ήταν μια ισχυρή και γενναία μεταρρύθμιση και ήρθε ως αίτημα του κόσμου της εκπαίδευσης που επεδίωκε να αποτινάξει τα δεσμά του επιθεωρητισμού. Σημείωσε πως ο θεσμός αυτός πρέπει να αναβαθμιστεί για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικότερα για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ότι θα πρέπει να διατηρήσει τον εποπτικό του ρόλο, ώστε να αποτελέσει ασπίδα προστασίας του εκπαιδευτικού συστήματος έναντι των προσπαθειών εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης.

Τέλος, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ενταθεί ο διάλογος για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, καθώς υφίσταται ο κίνδυνος οι νέες δομές να συντελέσουν στην γραφειοκρατικοποίηση της εκπαίδευσης, καθώς ενισχύονται οι διοικητικές και ελαττώνονται οι παιδαγωγικές αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων σ’ αυτές.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img