ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΡΙΣΙΜΟ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ...

ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, Ή ΠΛΗΡΩΣ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ»;

- Advertisement -spot_img

Αύριο το πρωί στις 9 π.μ. θα συγκληθεί εκτάκτως το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ με αποκλειστικό θέμα το νέο νομοσχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης και τις προβλέψεις του για την ιδιωτική εκπαίδευση.
Περίπου ένα μήνα πριν (29/3) πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Η Ομοσπονδία είχε κρίνει ως θετική τη συνάντηση, καθώς, όπως αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας:
«… ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και τους συνεργάτες του ότι στο πεδίο εφαρμογής του νόμου για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης που έρχεται σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνονται και τα ιδιωτικά σχολεία. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι ισχύουν και για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ακριβώς όπως και για τα δημόσια ρυθμίσεις όπως:
• Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας
• Η αξιολόγηση των στελεχών του ιδιωτικού σχολείου
• Η υποστήριξη των ιδιωτικών σχολικών μονάδων από τις νέες δομές υποστήριξης»

Συνεργάτες του Υπουργού μας παρουσίασαν τη ρύθμιση που θα προστίθετο στο κείμενο του σχεδίου νόμου και θα αποσαφήνιζε ότι στο πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνεται και η ιδιωτική εκπαίδευση.
Ωστόσο στο δημοσιοποιημένο κείμενο του σχεδίου νόμου για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης δεν αποσαφηνίζεται, εάν ισχύει η δέσμευση του Υπουργού.
Στο αυριανό Δ.Σ. θα γίνει συζήτηση επί του θέματος και θα υπάρξει στη συνέχεια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img