ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΟ...

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟY KAI ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

- Advertisement -spot_img

Σε σημερινό δισέλιδο αφιέρωμά του το ΈΘΝΟΣ αναφέρεται σε τεράστιο εκπαιδευτικό και οικονομικό σκάνδαλο με τα Κέντρα Μελέτης. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ο συγκεκριμένος χώρος επαγγελματικής δραστηριότητας είναι ίσως ο μοναδικός σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα που λειτουργεί απολύτως ανεξέλεγκτα, χωρίς να υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, χωρίς την ύπαρξη κανενός ελέγχου από την πολιτεία, χωρίς να καταβάλλονται εισφορές στα δημόσια ταμεία και με τεράστιους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων μαθητών και εργαζόμενων, καθώς ουδείς έχει πιστοποιήσει τα κτίρια.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στις τεράστιες ευθύνες του Προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ οι οποίοι, παρά τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τα παράνομα Κέντρα Μελέτης, επί τρεις τουλάχιστον μήνες αδράνησαν χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έχει ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσής τους αλλά να έχουμε και το φαινόμενο μετατροπής φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών σε Κέντρα Μελέτης, ώστε να μην καταβάλλουν εισφορές και να αμείβουν τους εκπαιδευτικούς με 60 έως 70% λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο ν.4415/2016.

Στο δημοσίευμα σκιαγραφείται το επιχειρηματικό προφίλ των Κέντρων Μελέτης, όπου διαπιστώνει κανείς πως ένα μεγάλο κομμάτι αυτών είναι παρανόμως ενταγμένα σε γνωστές αλυσίδες φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Διαπιστώνεται, ακόμη, πως τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν, όχι ως κέντρα δημιουργικής απασχόλησης αλλά αποκλειστικά με φροντιστηριακό χαρακτήρα έως τις 10:00μ.μ. και μέσα στα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα τα παιδιά (ειδικά αυτά που φοιτούν στο Δημοτικό) να υφίστανται μια βάναυση και εξοντωτική μαθησιακή εντατικοποίηση που αποβαίνει εις βάρος του ψυχικού και του συναισθηματικού τους κόσμου και τα κάνει να αποστρέφονται την εκπαίδευση.

Τέλος, στο άρθρο γίνεται λόγος για τις ενέργειες της ΟΙΕΛΕ (καταγγελίες, αίτημα εισαγγελικής παραγγελίας κατά της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ), προκειμένου να σταματήσει το όργιο μαύρης εργασίας και φοροδιαφυγής, η αθλιότητα της εργασιακής εκμετάλλευσης και οι πολυποίκιλοι κίνδυνοι για μαθητές και διδάσκοντες.

Δείτε εδώ το δημοσιεύμα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img