ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ...

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Δ.Ε., ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΖΗΤΑ Η ΟΙΕΛΕ!

- Advertisement -spot_img

Η ηγεσία του ΕΟΠΠΕΠ αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι λειτουργεί, όχι ως θεσμός της πολιτείας, αλλά ως «μαγαζάκι» ανθρώπων που κινούνται με προσωπικές στρατηγικές, αρνείται εδώ και εβδομάδες να αποστείλει στοιχεία που επισήμως έχει ζητήσει η ΟΙΕΛΕ (τον αριθμό των νομίμως λειτουργούντων Φροντιστηρίων Δ.Ε. και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών), προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με την ΟΕΦΕ για τη σύναψη ΣΣΕ και για την προετοιμασία αντίστοιχης διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία μας ζήτησε από το Υπουργείο Εργασίας, από τη Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και από τον ΕΟΠΠΕΠ στοιχεία πολύτιμα για την εργατική πλευρά, ώστε να προσέλθουμε σε διαπραγμάτευση με στέρεα επιχειρήματα για να διεκδικηθούν καλύτεροι όροι εργασίας και αμοιβής στο χώρο των Φροντιστηρίων Δ.Ε. Και ενώ οι άλλες υπηρεσίες πρόθυμα απέστειλαν στοιχεία μέσα σε ελάχιστες ημέρες, ο ΕΟΠΠΕΠ αρνούνταν να χορηγήσει αυτά που ζητήθηκαν. Δύο εβδομάδες πριν επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι (δεν αναφέρουμε ονόματα, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη εκδικητικές διώξεις υπαλλήλων του Οργανισμού) μας διαβεβαίωσαν ότι το κείμενο είναι έτοιμο και απλώς χρειάζεται η υπογραφή Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου. Δυστυχώς, και ενώ ενημερώσαμε ότι την Παρασκευή 30/11 θα λάμβανε χώρα η κρίσιμη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΟΕΦΕ, η ηγεσία του ΕΟΠΠΕΠ επιδεικνύοντας μένος κατά της ΟΙΕΛΕ (όπως και στην περίπτωση καταγγελιών για τα φροντιστήρια δημοτικού, όπου χρειάστηκε εξώδικο εκ μέρους μας για να εξεταστεί η υπόθεση) αρνείται να υπογράψει το έγγραφο, ώστε να αποσταλεί.

Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει την πρακτική της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ, από την οποία δεν βλάπτεται οποιοδήποτε πρόσωπο βρίσκεται στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και με το οποίο μπορεί να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση, αλλά οι 70.000 περίπου εκπαιδευτικοί που εργάζονται, υπό άθλιες συνθήκες οι περισσότεροι, στα Φροντιστήρια Δ.Ε. και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Οι ευρισκόμενοι στην ηγεσία του ΕΟΠΠΕΠ με αυτές τις φτηνές μεθοδεύσεις, τορπιλίζουν τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και προσφέρουν ανέλπιστα δώρα στην εργοδοτική πλευρά. Μήπως πίσω και από αυτή την ενέργεια κρύβονται αντίστοιχες σκοπιμότητες με την «προστασία» που παρείχαν και στους μεγάλους «παίχτες» στην ιδιωτική εκπαίδευση, απαλλάσσοντάς τους  από την υποχρέωση δήλωσης ότι διαθέτουν παράνομα Κέντρα Μελέτης, ώστε να αδειοδοτηθούν;

Για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ, η Ομοσπονδία μας απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και μέλη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img