ΑρχικήΑνακοινώσειςΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ; ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ! ΟΙ...

ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ; ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ! ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ ζητήσαμε με επιστολή μας από τον Υπουργό Παιδείας έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του Οργανισμού και των μητρικών του φορέων από το 2009 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα ζητήσαμε τη διερεύνηση όλων των οικονομικών δοσοληψιών των παρόντων και των παρελθόντων μελών του ΔΣ με τον ΕΟΠΠΕΠ και τους φορείς αυτούς (Ε.Ο.Π.Π., Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. και Ε.Κ.Ε.Π.)

Ο λόγος του αιτήματος για πλήρη έλεγχο της περιόδου είναι πως στο διάστημα αυτό υπήρξαν αναθέσεις για πιστοποιήσεις προγραμμάτων σπουδών ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης κ.λπ. για μεγάλα ποσά και θα πρέπει να ελεγχθούν οι παραλήπτες τους και η όποια διασύνδεσή τους με τον ΕΟΠΠΕΠ. Ωστόσο, πληροφορηθήκαμε προχθές με έκπληξη ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας διέταξε έλεγχο του ΕΟΠΠΕΠ μόλις για τον τελευταίο 1,5 χρόνο (από τον Ιανουάριο του 2016)!   Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), θεωρώντας ότι έχει πέσει πιθανότατα θύμα παραπληροφόρησης από αυτούς που δήθεν μιλούν για εξυγίανση, αλλά αποφεύγουν με τρόμο τη διερεύνηση όσων ζητούμε, σήμερα διατυπώσαμε το αίτημά μας για διευρυμένο έλεγχο στον ΕΟΠΠΕΠ και στους μητρικούς του φορείς με επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας που κοινοποιείται και στον Υπουργό κ. Γαβρόγλου.

Εμείς προκαλούμε τους δήθεν εξυγιαντές ευθέως και δημόσια. Κάντε έλεγχο σε όλες τις οικονομικές υποθέσεις του ΕΟΠΠΕΠ από το 2009. Ελέγξτε τις οικονομικές συναλλαγές όλων των μελών του ΔΣ, παρόντων και παρελθόντων, με τον Οργανισμό και τους μητρικούς του φορείς. Αν δεν το πράξετε, το λόγο έχουν οι πολίτες.

 

 

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ

 

                  Για την ΑΔΕΔΥ                                            Για τη ΓΣΕΕ

                     Οδυσσέας Ντριβαλάς                                  Μιχάλης Κουρουτός

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img