ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ «ΚΑΛΥΨΗ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ...

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ «ΚΑΛΥΨΗ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

- Advertisement -spot_img

Σε μια πολύ σημαντική καταγγελία μέσω επιστολής προς τους Βουλευτές προχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ. Κατήγγειλαν ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ετοιμάσει σκανδαλώδη τροπολογία προκειμένου να καλύψει παράνομες πράξεις που σχετίζονται με το διορισμό της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ κ. Ελ. Γιαννακοπούλου. Θυμίζουμε εδώ ότι η κ. Γιαννακοπούλου έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα λόγω της αντιδημοκρατικής της συμπεριφοράς απέναντι σε εργαζόμενους στον Οργανισμό. Μάλιστα, πρόσφατα επικυρώθηκε στον ΕΟΠΠΕΠ πρόστιμο από την Επιθεώρηση Εργασίας για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Η Ομοσπονδία μας έχει ζητήσει – και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη – εισαγγελική έρευνα για την αδράνεια της ίδιας και του Προέδρου του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Μελέτης.
Σύμφωνα με την επιστολή η εν λόγω είχε διοριστεί στη θέση αυτή, παρά το γεγονός ότι δεν πληρούσε δύο προαπαιτούμενους όρους: α) να έχει ολοκληρωθεί η απόσπασή της από την υπηρεσία στην οποία ανήκε (στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠ.ΕΞ.) και β) να μην έχει καμιά οικονομική συναλλαγή με τον Οργανισμό στο παρελθόν.
Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ υπέβαλαν μήνυση εναντίον της εν λόγω για το ανυπόστατο του διορισμού της. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εξωτερικών με έγγραφη εντολή ζήτησε την άμεση επιστροφή της στην υπηρεσία της, καθώς το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας του Απόδημου Ελληνισμού απέρριψε την αίτηση της απόσπασής της. Ωστόσο, ο αρμόδιος για την εποπτεία του ΕΟΠΠΕΠ Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης εξέδωσε και μάλιστα την ίδια ημέρα της εντολής του ΥΠ.ΕΞ. πρωτοφανή, φωτογραφική Υπουργική Απόφαση, με την οποία καταργεί (!) την απόσπαση από την υπηρεσία ως προαπαιτούμενο διορισμού στη θέση του Διευθ. Συμβούλου στον ΕΟΠΠΕΠ! Και προφανώς, επειδή η ΥΑ αυτή δεν αρκούσε για να καλυφθεί η κ. Γιαννακοπούλου, το Υπ. Παιδείας προχωρά στην πρόταση ψήφισης τροπολογίας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ με το ίδιο περιεχόμενο!
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, κατήγγειλαν το ζήτημα και σημείωσαν πως αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη μια κυβέρνηση τα κόμματα της οποίας (ορθώς) κατήγγειλαν ανάλογες σαθρές πρακτικές του παρελθόντος, σήμερα να χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους για να «σώσουν» τους εκλεκτούς «ημέτερους». Τόνισαν, τέλος, ότι έχουν ήδη προσφύγει στις ευρωπαϊκές αρχές για όσα συμβαίνουν στον ΕΟΠΠΕΠ.
Δείτε εδώ την επιστολή των εκπροσώπων των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img