60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΕΛΕ – 60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Back to homepage

Φέτος η Ομοσπονδία μας κλείνει 60 χρόνια πορείας στο χρόνο, μιας πορείας με αγώνες για την κοινωνία και το δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Με αφορμή την ιστορική αυτή επέτειο, η ΟΙΕΛΕ διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στις 14/12 (10 π.μ.- 4 μ.μ.)

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρωτογενούς έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ με τίτλο: «Το προφίλ του ιδιωτικού εκπαιδευτικού σήμερα: Στάσεις και αντιλήψεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.150 περίπου συναδέλφων μας και έχει ως στόχο την αποτύπωση του προφίλ του ιδιωτικού εκπαιδευτικού καθώς και των στάσεων και αντιλήψεων που αυτός διαμορφώνει για το χώρο εργασίας του και το κοινωνικό αγαθό που παρέχει. Επίσης, θα λάβει χώρα η εκδήλωση μνήμης για τα 60 χρόνια της ΟΙΕΛΕ και της ιστορικές φυσιογνωμίες που καθόρισαν την πορεία της Ομοσπονδίας στη μεταπολίτευση. Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα υπάρξει έκθεση αρχειακού υλικού για να μάθουν από κοντά οι παριστάμενοι την πλούσια ιστορία της ΟΙΕΛΕ. Τέλος, θα τιμηθούν ιστορικές φυσιογνωμίες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τους αγώνες και τις κατακτήσεις του κλάδου μας σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στους συναδέλφους μας που ξεχώρισαν για την παρουσία και τη συμβολή τους το χώρο μας και δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων και συλλογικοτήτων.