Χωρίς δωρεάν self-tests οι εκπαιδευτικοί Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών!

Χωρίς δωρεάν self-tests οι εκπαιδευτικοί Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών!

Έχουμε ήδη αναφερθεί στην εγκληματική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας  να ανοίξει τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών με ανεμβολίαστο προσωπικό σε μικρές αίθουσες με πολλά παιδιά και, σε πολλές περιπτώσεις, με κακές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί με το, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, “όπλο” των self-tests να λύσει το πρόβλημα χωρίς να πάρει ουσιαστικά μέτρα.

Δυστυχώς όμως, ούτε αυτό δεν το κάνει σωστά. Πολλοί εκπαιδευτικοί στα Φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν μπορούν να προμηθευτούν τα τεστ αυτά από τα φαρμακεία διότι το σύστημα δεν προβλέπει δωρεάν self-test για τους ΑΜΚΑ τους! Έτσι, οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να αγοράζουν τα τεστ που, υποτίθεται, τους παρέχει δωρεάν το κράτος… Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Υπουργείου με τους οποίους επικοινωνήσαμε μας διαβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, κάτι που δεν ισχύει βέβαια.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να δώσει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις με γνώμονα, όχι την επικοινωνία, αλλά την προστασία της Δημόσιας Υγείας.